Share |

Köyliö mittaa viehätysvoimansa

Maanantai 6.5.2013 - Kari

Säkyläläisten johto tekee tänään 6.5. ristiretken Lallin valtakuntaan. Se ei ole liikkeellä omalla asiallaan kuten Henrik -piispa aikoinaan vaan oikein kutsuttuna. Kuten keväisin on tapana, kosiomenoja on käynnissä paitsi luonnossa myös politiikan tasolla. Köyliöllä on parinetsintäpuuha hyvässä vaudissa.

Vuosi sitten Köyliö tavoitteli moniavioisuutta testaamalla kaikkien rajanaapuriensa yhdistymishaluja itseensä. Se pala oli silloin liian iso nieltäväksi itse kullekin. Onnistumiseen tuskin kukaan köyliöläinenkään jaksoi uskoa. Joku taisi silti pelätä, jospa sittenkin.

Nyt käynnistyneellä kosiokerroksella Köyliö kyselee myötäjäisiä enää vain Euralta , Huittisilta ja Säkylältä. Vastausten perusteella se sitten aikoo tehdä parivalinnan. Politiikasta kun on kyse, on tietenkin yhtä mahdollista, että mitään ratkaisevaa ei tälläkään kertaa tapahdu.

Kaikkein houkuttelevimmat myötäjäiset Köyliöllä on lupa odottaa Säkylältä. Kuntien ajoittaisen viha/rakkaus -suhteen koossapitävä voima on ollut terveyskeskyskuntayhtymä. Tätä ykseyttä ei haluta katkaista missään hetken huumassa. Se, kumman kaulan ympäri napanuora on kiertynyt, lienee selvä.

Toisaalta voidaan aiheellisesti kysyä, kannattaako Säkylän aktiivisesti pyrkiä adoptoimaan naapuriaan nyt, kun koko sote -liemikin velloo vapaasti. Tässä vaiheessa kahden kimpasta ei olisi tiedossa kuin kuluja. Tunnetusti pitkässä poliittisessa muistissa lienevät myös aiemmin saadut rukkaset.

Köyliön huoli selviämisestään on kuitenkin aito. Vastuulliset poliitikot eivät voi vain odotella ihmettä tapahtuvaksi. Pitää ainakin yrittää jotain. Nyt tikittää itsenäisen kunnan biologinen kello. Laulajaa lainatakseni : " Joku piti saada, fiilis oli sellainen".

138 kommenttia .